Friday, February 15, 2019

Recipe: Pineapple cake , Ananaskakku

After long long break from writing recipes here, it's finally time to do something about it. Last Christmas I got this round cake pan so why not do something with it. I've seen some similar cakes around, but I decided to have more pineapple on it than people usually seem to have. And I can say it worked pretty well (of course it did). 


Finnish: Valitettavan pitkä tauko on päässyt käymään reseptien osalta, ja nyt sitten ajattelin tehdä asialle jotain. Viime joulu toi mukanaan kakkuvuoan mitä oli jo aikakin päästä käyttämään. Netissä on paljon näkynyt vastaavanlaisia reseptejä kuivakakuista, mutta omaani tulikin enemmän ananasta kuin yleensä tuntuu näkyvän. Tästä johtuen tuo ei ole kuivimmasta päästä missään nimessä, mutta voin sanoa että toimii oikein hyvin (kuinkas muutenkaan).


Pineapple cake




Ingredients

2 cups of flour
170 g sugar
2½ tsp baking powder
2½ tsp vanilla sugar
3 eggs
150 g margarine
280 g crushed pineapple (2 small cans)
0,5 cup of desiccated coconut

Some grease and bread crumbs




Ainekset

5dl vehnäjauhoa
170 g sokeria
2½ tl leivinjauhetta
2½ tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
150 g margariinia
280 g ananasmurskaa (2 pientä säilykepurkkia)
1 dl kookoshiutaleita

Rasvaa ja korppujauhoja





Whisk the eggs and sugars. Mix the flour and baking powder.

Finnish: Vatkaa munat, sokeri ja vaniljasokeri. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään.






Gradually add the flour mixture, margarine and cooking cream. Mix it all well. I used Finnish products Valio Oivariini juokseva laktoositon as margarine and Valio Eila ruokakerma as cooking cream here. If you decide to melt the grease instead of using something bottled, make sure you let it cool down before adding.

Finnish: Lisää hiljalleen jauhot, margariini ja ruokakerma. Sekoita hyvin. Itse käytin Valion pullotettua Oivariinia ja Valio Eila ruokakermaa. Jos pullomargariinin sijaan sulatat rasvaa, anna sen vielä jäähtyä ennen kuin lisäät muiden aineiden joukkoon.





Drain the crushed pineapple if using canned ones. Now add the crushed pineapples and desiccated coconut into the mixture.

Finnish: Valuta ananakset jos käytät purkitettua sorttia. Sekoita taikinaan ananasmurska ja kookoshiutaleet.





Take a Bundt Pan or a tube cake pan (~2 litre) and grease it. Scatter some bread crumbs on it (I sprinkled a little bit of desiccated coconut as well). Pour the pastry into the pan and bake at 175 ℃ (350℉), on the bottom rack of the oven, for 50 minutes to 1 hour.

Finnish: Ota kahden litran kakkuvuoka ja voitele se. Levitä siihen vielä korppujauhoja. Kuten kuvasta ehkä huomaa, itse ripottelin myös hieman kookoshiutaleita mukaan. Paista 175 asteessa 50 minuutista tuntiin uunin alimmalla tasolla.





When ready, wait at least 10 minutes before inverting the cake onto plate/board.

Finnish: Kun kakku on valmis, anna sen levätä ainakin 10 minuuttia ennen kumoamista.



No comments:

Post a Comment